Wij gebruiken cookies op onze website om het gebruik van de website te verbeteren. Kies 'Ja, ik ga akkoord' als je toestemming wilt geven voor cookies. Klik anders op 'Nee, ik wil meer informatie'. Klik hier voor meer informatie.

Nee, ik geef geen toestemming

Welschen 2

Patijnstraat 20a
3042 PS Rotterdam Routebeschrijving

Neem contact op voor meer informatie

(010) 243 81 00

CVD Welschen 2 is een wooncomplex van 320 woningen in 8 na-oorlogse portiek etage flats in Overschie.

In dit wooncomplex zijn 45 woningen beschikbaar gesteld voor cliënten van het CVD. Het biedt plaats aan vijftien alleenstaande volwassenen, vijftien gezinnen en twintig jongeren (18-23 jaar). Deze cliënten zijn vaak doorgestroomd vanuit andere woonvoorzieningen, waar zij hebben laten zien (weer) een grote mate van zelfstandigheid aan te kunnen. Als zij gaan wonen in CVD Welschen 2 is sprake van de nabijheid van professionele ondersteuning in de directe leefomgeving. Deze fase in het leven van de cliënten moet leiden tot (het hervinden van) volledige zelfstandigheid.

'Als ik met vragen zit, loop ik gewoon langs...'

Er is in Welschen 2 veel aandacht voor integratie in de wijk en er wordt nadrukkelijk gestreefd naar buurtparticipatie. Er is een servicepunt gevestigd waar op werkdagen altijd iemand aanwezig is voor een ontmoeting en/of goed gesprek met een cliënt of andere bewoner uit het complex. Ook zijn er in het Servicepunt advies, verwijzing, scholing, training en ondersteuning bij het vinden van (vrijwilligers)werk te vinden.