Wij gebruiken cookies op onze website om het gebruik van de website te verbeteren. Kies 'Ja, ik ga akkoord' als je toestemming wilt geven voor cookies. Klik anders op 'Nee, ik wil meer informatie'. Klik hier voor meer informatie.

Nee, ik geef geen toestemming

Schoolmaatschappelijk Werk Hillegersberg-Schiebroek

Meidoornsingel 181
3053 BP Rotterdam Routebeschrijving

Neem contact op voor meer informatie

010-2438100

Als een ouder of een kind problemen heeft is dat vaak te merken op school. Als u geldproblemen heeft of andere praktische problemen kan dat invloed hebben op uw kind. Leerkrachten, maar ook ouders kunnen dan de schoolmaatschappelijk werker inschakelen. Ouders of verzorgers kunnen bij hem of haar terecht met vragen over de opvoeding, de ontwikkeling of het gedrag van hun kind. CVD Schoolmaatschappelijk Werk HIS is werkzaam op diverse scholen in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. Het vormt de schakel tussen de school en de meer gespecialiseerde buitenschoolse hulpverlening.

Mijn kind is stil, maar ik weet niet goed waarom. Ik wil haar graag helpen, maar hoe?

Alles wat u of uw kind met de schoolmaatschappelijk werker bespreekt, is vertrouwelijk en wordt dus niet zonder uw toestemming aan de school doorgegeven. Wel is een goede samenwerking met school belangrijk voor iedereen. Alle Rotterdamse scholen voor basis-, voortgezet en middelbaar (beroeps) onderwijs hebben een schoolmaatschappelijk werker in huis. Het CVD Schoolmaatschappelijk Werk HIS is te vinden op 20 verschillende scholen in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek.

Een afspraak kan gemaakt worden via de leerkracht van uw kind, via de intern begeleider of direct met de schoolmaatschappelijk werker zelf. De schoolmaatschappelijk werker houdt ook spreekuur op de school. Het is bekend bij de leerkrachten wanneer de schoolmaatschappelijk werker op school is.