Wij gebruiken cookies op onze website om het gebruik van de website te verbeteren. Kies 'Ja, ik ga akkoord' als je toestemming wilt geven voor cookies. Klik anders op 'Nee, ik wil meer informatie'. Klik hier voor meer informatie.

Nee, ik geef geen toestemming

De Nok

Bergweg 107-109
3037 ED Rotterdam Routebeschrijving

Neem contact op voor meer informatie

(010) 265 71 32

CVD de Nok is een beschermde woonvorm voor mensen die 24 uur per dag begeleiding nodig hebben. De doelgroep van deze woonvoorziening is mensen met zwaardere psychiatrische problemen, soms in combinatie met een lichte verslaving. CVD de Nok biedt plaats aan 31 personen. Iedere cliënt heeft een eigen kamer. De maaltijden worden gezamenlijk gebruikt.  Er wordt gestreefd naar een zo gewoon mogelijke woonomgeving waarin mensen zich veilig en thuis voelen. De verblijfsduur is, afhankelijk van het arrangement.

Ook heeft CVD de Nok in de nabijheid van de voorziening een kleinschalig complex met meer zelfstandige satellietwoningen, waar clienten die in een beschermde woonvorm van het CVD verblijven soms naar kunnen doorstromen.

Van Iedere bewoner die in een beschermde woonvorm van het CVD komt wonen, wordt verwacht dat hij/zij open staat voor begeleiding en binnen zijn/haar mogelijkheden actief deelneemt aan het aanbod binnen de locatie.

“Mijn broer moet altijd kunnen terugvallen op goede woonbegeleiding en die heeft hij nu.”

Om in aanmerking te komen voor een plaats in CVD de Nok is een geldige verblijfsstatus verplicht. Ook moet iemand regiobinding met Rotterdam hebben en beschikken over een inkomen of hier aanspraak op kunnen maken.