Wij gebruiken cookies op onze website om het gebruik van de website te verbeteren. Kies 'Ja, ik ga akkoord' als je toestemming wilt geven voor cookies. Klik anders op 'Nee, ik wil meer informatie'. Klik hier voor meer informatie.

Nee, ik geef geen toestemming

De Hille

Lange Hilleweg 256
3073 BZ Rotterdam Routebeschrijving

Neem contact op voor meer informatie

(010) 486 66 25

CVD de Hille biedt huisvesting aan Rotterdammers die dakloos en/of thuisloos zijn (geweest) of dat dreigen te worden én die gebaat zijn bij 24 uur zorg en begeleiding. Bewoners van deze voorziening krijgen begeleiding om zo zelfstandig mogelijk te leren wonen. Vanuit CVD de Hille stromen bewoners door naar een passende woonvorm die kan varieren van een beschermde woonvorm met 24 uurs begeleiding tot aan zelfstandig wonen.

De meeste bewoners verblijven maximaal zes maanden in CVD de Hille waarin ze actief werken aan zelfstandigheid. Deze woonvorm is groepsgericht, iedere bewoner heeft een eigen kamer. Douche, toilet en keuken zijn gedeelde voorzieningen. Bij aanvang wordt gekeken waar ondersteuning nodig is en welke belemmeringen er zijn om (weer) zelf een woonruimte te betrekken en een huishouden te voeren. Bewoners van CVD de Hille krijgen op vaste tijdstippen begeleiding.

“Ik heb jaren op straat gezworven en heb nu een eigen kamer. Met begeleiding hoop ik uiteindelijk in een eigen huis te kunnen wonen.”

Iedere bewoner die in een voorziening van CVD komt wonen, moet duidelijk gemotiveerd zijn om aan zijn of haar situatie te werken. Wij verwachten dat hij of zij actief meedoet in het aangeboden programma en begeleiding.
 
Om in aanmerking te komen voor een plaats in CVD de Hille is een geldige verblijfsstatus verplicht. Ook moet iemand regiobinding met Rotterdam hebben en beschikken over een inkomen of hier aanspraak op kunnen maken.