Wij gebruiken cookies op onze website om het gebruik van de website te verbeteren. Kies 'Ja, ik ga akkoord' als je toestemming wilt geven voor cookies. Klik anders op 'Nee, ik wil meer informatie'. Klik hier voor meer informatie.

Nee, ik geef geen toestemming

Crisisdienst Huisverbod

Westblaak 96 B
3012 KM Rotterdam Routebeschrijving

Neem contact op voor meer informatie

010 - 440 10 10 (Buiten kantooruren 088 - 357 10 10)

Met het huisverbod kunnen vermoedelijke veroorzakers van huiselijk geweld tijdelijk (tien dagen) uit huis geplaatst worden om escalatie van geweld te voorkomen en een periode van rust te creëren. Na een melding van de politie is er snel een maatschappelijk werker van de Crisisdienst ter plaatse en wordt hulp gezocht voor de achterblijvende partij, de vermoedelijke veroorzaker van het huiselijk geweld en eventuele kinderen. Ook wordt  vervolghulpverlening geregeld.

Het was fijn dat de Crisisdienst ons hielp toen de situatie tussen mij en mijn man uit de hand liep.

CVD Crisisdienst verzorgt de psychosociale hulp ten tijde van het opleggen van een huisverbod. Daarvoor werkt de dienst samen met de GGD, ASHG (Advies en Steunpunt Huiselijk Geweld) en de politie Rotterdam-Rijnmond.

Crisisdienst Huisverbod is actief in Rotterdam en de centrumgemeentes (Albrandswaard, Barendrecht, Krimpen ad IJssel, Capelle ad IJssel, Lansingerland, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis).